Cinke csoport

Bp. XVII. kerületi Piroska ovi Cinke csoportjának honlapja

Heti összefoglaló 2016.04.08-22

2016. április 27. 07:32 - Cinke Piroska

A héten készült képek megtekintéséhez kattints ide.

 

Sokat beszélgettünk bolygónk, a Föld szerepéről életünkben. A gyerekek sorolták, kinek, mit jelent ez a szó. Hegyek, tengerek- óceánok- tavak, kövek, állatok, fák, virágok, és természetesen az ember, az ember által épített dolgok (utak, gyárak nagy kéményekkel.)

Videót és könyveket nézegettünk arról, milyen gyönyörű is a világunk, megfigyeltük bolygónk változatos felszínét és élővilágát. Láthattuk, milyen nagy pusztulást okoz, amikor nem vigyázunk rá. Ahogyan mi is megbetegszünk az ártalmas dolgoktól, úgy a természet is tönkre mehet.

Egy másik kisfilm segítségével összegyűjtöttünk néhány egyszerűen betartható szabályt, amellyel mi magunk is sokat tehetünk környezetünk megóvásáért, a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás jelentőségéről. Fontos, hogy takarékoskodjunk a vízzel, energiával. A gyerekeket szemmel láthatóan megfogták a képek, Krisztián Bendivel a szőnyegre hordott „szemetet” szállította el vagonokban a „telepre”, ahol mindet szelektív „konténerekbe”válogatták szét. Ebbe már mások is besegítettek. Betti és Blanka összegyűjtött néhány „kacatot”, amiből szerintük valami új játék, stb készíthető.

Nóri a gyümölcsöt a gyerekek segítségével pucolta nekünk, közben beszélgettek szerves- szervetlen hulladékról, a komposztálás hasznosságáról.

„Vak kereső” játék során tapintással válogattak ki, és gyűjtöttek össze a versenyzők minél több „hulladékot”.

Az iskolába készülőkkel halmazok képzését gyakoroltuk 2-es, 4-es, 6-os számkörben.

Pénteken ünnepeltük óvodánk 42. születésnapját. Délelőtt a hét pettyes katicabogárról néztek meg interaktív bábelőadást a gyerekek, melynek során új, és már ismert dalokat és mondókákat hallhattak. A szülinapi tűzijáték és tortázás sem maradt el.

Videók a Földről:

https://mail.google.com/mail/u/0/?tab=wm#sent/1542cb3bfbaef168?projector=1

https://mail.google.com/mail/u/0/?tab=wm#sent/1542cb3bfbaef168?projector=1

https://www.youtube.com/watch?v=3nmnMtbzzjE&list=RD3nmnMtbzzjE#t=2

Környezetvédelmi videók:

https://www.youtube.com/watch?v=iyNPa37G_2s&list=RDx8Skd2bMwu0&index=7

https://www.youtube.com/watch?v=sW7fxGG9cEM&list=RDx8Skd2bMwu0&index=12

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cinkecsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr158666466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása