Cinke csoport

Bp. XVII. kerületi Piroska ovi Cinke csoportjának honlapja

Heti összefoglaló 2015.05.11-16.

2015. június 08. 07:19 - Cinke Piroska

Az elmúlt hetünk… (május 11-15.)

Ismét a készülődésről szólt. Megbeszéltük, hogy milyen jó hallgatni, amikor apa, anya mesél. Az évzáró alkalmával viszont a gyerekek lepték meg szüleiket, testvéreket egy kedves mesével! Szutyejev: A gomba alatt c. meséjét már tavaly megszerette a csoport. Hát ezt választottuk év végi meglepetésnek. Idén már a karácsonyra kapott bábokkal ők maguk is eljátszották, később segítséggel dramatizálták a történetet.

Azért a készülődés mellett jutott idő másra is. Heti tornánkon babzsákkal játszottunk. Különböző módon jártunk, futottunk előre, oldalazva, hátrafele, egyensúlyoztunk a babzsákokkal. Próbálgattuk a helyből célba dobást különböző módon. (egy- kétkezes dobás).

Sokat ismételtünk. Az év folyamán megismert magyar és angol nyelvi dalos játékokat, mondókákat.

Web kamera segítségével hetek óta figyelhettük egy gólyacsalád mindennapjait. A fészeképítéstől a családalapításon át a gólyafiókák kikeléséig a tojásból. Számoltuk a tojásokat, örültünk a kis gólyáknak, figyeltük, milyen gyorsan nőnek. Énekeltük: „Boglya tetején áll egy gólya,…apró a sása, hosszú a lába”; „Gólya, gólya, gilice, miért jársz a mocsárba”,… Megfigyeltük, milyen apró a gólya szeme ( sása), megfigyeltük hosszú lábait. Láthattuk, milyen gonddal hordja, igazgatja a gallyakat, építi a fészket, forgatja a tojásokat.

Játszottunk a tükörrel. Hiányos formákból igyekeztünk kitalálni, mit is ábrázolhatnak? (fagyi, asztal, hóember,…) Majd tükör segítségével „kiegészítettük” a képeket. A babaszoba falára kis tükröket ragasztottunk. Megszámoltuk, hány kis darab tükörrel sikerült befedni a felületet. Nézegettük benne a babák tükörképét: „Mozdítsd a karját, fejét,…” nézegettük benne magunkat, megkerestük a testrészeinket: „Mutass a tükör előtt az orrodra, grimaszolj, jobb kezeddel fogd meg a bal füledet,…”

Rajzolással, majd festéssel is létrehoztunk, megfigyeltünk tükrös és nem tükrös alakzatokat. A gyerekek meg is fogalmazták, amit láttak. Lilla szerint, például: „Egyik rajz a másik párja, mert ugyanolyan.” A képeket szétválogattuk tükrös- nem tükrös ábrázolás szerint. Játszottunk a képzeletünkkel: „Mit látsz képen?”

Az udvaron ismét birtokba vették a gyerekek a trambulint, és elővettük az újonnan kapott futóbicikliket.

 

A héten készült képek megtekintéséhez kattints ide.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cinkecsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr747525590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása